Magnetski separatori za prehrambenu i farmaceutsku industriju

Metal je jedan od najčešće korištenih materijala u industriji. Međutim ... metalne čestice su nepoželjne u gotovim proizvodima, poluproizvodima ili ulaznim materijalima - posebno u prehrambenoj industriji. Tvrtke ulažu velike napore na uklanjanju takvih neželjenih čestica. To se može riješiti s velikim uspjehom pomoću magnetskih separatora. SELOS je dugoročni dobavljač i savjetnik na području industrijskih sustava za odvajanje metala. Možemo ponuditi cjelovita rješenja za magnetsko odvajanje za prehrambenu, farmaceutsku i kemijsku industriju.
 
SELOS-ovi SUSTAVI ZA SEPARACIJU UZDRŽAVAJU SVE POTREBNE ZAKONODAVNE PRAVILE I PROPISE.

food.jpg
Povećani zahtjevi zakonodavstva o higijeni hrane doveli su do razvoja novog niza sustava magnetskog odvajanja za ovu industriju.

 Tvrtke ne moraju samo rješavati analize rizika u ovom području. Za to se često koristi sustav kritične kontrolne točke (HACCP) analize opasnosti. Ovaj sustav, zajedno s FDA i EHEDG standardima, koristio se i u razvoju i proizvodnji naših separacijskih sustava. Tijekom razvoja nove serije separatora korišteni su samo prvoklasni materijali. Zato svi naši sustavi koriste visokokvalitetni nehrđajući čelik. Pored toga, svi naši separatori koriste najprimjereniji oblik izuzetno jakih neodim magneta za ovu vrstu primjene. Svi zavari su dizajnirani da budu vodonepropusni, a površine koje mogu doći u kontakt s proizvodom prolaze postupak elektrolitičkog poliranja. Oblik separatora je dizajniran tako da ne pukne proizvod (zaobljeni rubovi). Tijekom razvoja vodilo se računa i o prikladnom uklanjanju zarobljenih metalnih čestica, čime se smanjuje vrijeme zastoja.

Svi sustavi za odvajanje za prehrambenu i farmaceutsku industriju opremljeni su neodim (NdFeB) magnetskim sustavom i svi su prikladni za upotrebu u eksplozivnim atmosferama u zoni 22, kategorija III (ATEX).

U ovoj kategoriji magnetskih separatora pronaći ćete više informacija i sljedećih vrsta:

  • Ploćasti i klizni separatori
  • Filtrirne šipke, magnetske rešetke i magboxy
  • Magnetski filtri 
 
 
Separatori hrane
 
 
 
 
Odaberite iz ponude

Separatori hrane

Sortirati proizvode prema: Uzlazno
Prikazati na stranici:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija