Magnetske kočnice

Kočnica s više ploča s ​​oprugama EBP

Kočnica s više ploča s ​​oprugama EBP

Namijenjeni su pogonima gdje se zahtjevi stavljaju na kočenje rotirajućih dijelova stroja u slučaju isključenja struje iz funkcionalnih ili sigurnosnih razloga.
Proizvođač:SELOS
Kod proizvoda:1455
Vrijeme isporuke
Vrijeme isporuke: Na skladištu
Vaša cijena: Zatražite ponudu
seller_img
Trebate pomoć? Obratite se našem stručnjaku
Rolland Takács (HR)
Tel.: +421 901 901 707
E-mail: magnety@selos.sk

Električno upravljana kočnica s više ploča s EBP oprugama - EBP kočnice sastoje se od pokretanih i fiksnih dijelova. Fiksni dio je magnetsko tijelo pričvršćeno na nepomične dijelove stroja i opskrbljeno je zavojnicom. Pogonjeni dio sastoji se od nosača i skupa unutarnjih letvica. Tijelo magneta sadrži i opruge i vanjske letvice. Kočioni moment prenosi se trenjem letvica koje zajedno pritiskaju sile opruge. Jednom kada se struja uvede u zavojnicu, sidreni prsten se povlači prema zavojnici, oslobađajući snop trećih pločica i otpuštajući kočnicu. Istodobno, kontaktni kontakt napaja otpornik, smanjujući struju na vrijednost potrebnu za trajno aktiviranje (preuranjeni otpornik nije uključen u opskrbu kočnicom).

 

Čim se struja prekine, opruge stisnu snop trenih pločica, što im daje moment kočenja. Kočnice zahtijevaju loše održavanje, koje se uglavnom sastoje od podešavanja zračnog jaza i zamjene istrošenih frikcijskih diskova, koji su im najvažniji rezervni dijelovi. Kočnice EBP djeluju u suhom i podmazanom okruženju. Kombinacija lamela čelik - metalna keramika koristi se za podmazane i suhe prostore ili za suho okruženje trenja od materijala koji ne sadrži azbest. Njima se ručno upravlja pomoću tipki ili automatski pomoću istosmjerne struje od 24 V nazivnog napona.
 
Ako je dostupna mrežna izmjenična mreža, koristi se poluvodički ispravljač u Grätzovoj vezi. Kočnica može raditi u podmazanom ili suhom okruženju - što je specificirano u nalogu. Kočnica se isporučuje s pred-bušenjem u skladu s tablicom dimenzija.
 

Radni uvjeti: 
- podmazani i ne-podmazano okruženje
- raspon radne temperature je + 50 - 25°C
- upravljački napon 24 V DC

Prednosti:
- visoki kočni moment
- jednostavna montaža
- jednostavno održavanje
- niska  potrošnja trećih pločica

Najčešće uporabe:
- alatni strojevi
- preše
- glodalice
- strojevi za kopiranje

Količina momenta kočenja:
- maksimalni nazivni kočni moment od 160 Nm

 

 


dokumentacija

Dodati komentar:

...

Dodati reakciju na komentar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija