Odvajaći magnetske piljevine
 
 
 
 

Odvajaći magnetske piljevine

Odvajači magnetske piljevine magnetski su sustavi dizajnirani za čišćenje rashladnih, maziva i ispiranja tekućina (emulzija, ulja) od feromagnetskih nečistoća. Mogu se koristiti u alatnim strojevima za proizvodnju finih feromagnetskih čipova, npr. brusilice, tračne pile i slično.

Ovisno o načinu čišćenja, mogu se podijeliti u sljedeće skupine:

  • sustavi s automatskim čišćenjem - feromagnetske čestice zarobljene su u rotirajućem magnetskom cilindru, nakon čega se obrišu mehaničkim mlaznicom i odvode u skupni spremnik. To su vrste MOP-a, koje su vrlo često već dio brusilice.
  • sustavi s ručnim čišćenjem - jednostavni magnetski sustavi s feritnim ili neodimijskim magnetima, koji se ubacuju u kupke s rashladnom emulzijom i tamo se postupno hvataju feromagnetske čestice. Nakon nekog vremena potrebno ih je ukloniti iz kupelji i očistiti od prikupljenih feromagnetskih nečistoća. Čišćenje je brzo i jednostavno, jer su obično opremljeni ekstraktorom.

U ovu kategoriju proizvoda možemo također uključiti razne magnetske šipke za ručno čišćenje strojeva od feromagnetske prljavštine, čišćenje T-utora radnih stolova i tako dalje.

 
 
 
 

Odvajaći magnetske piljevine

Sortirati proizvode prema: Uzlazno
 

Magnetski separator piljevine MOP

Kontinuirano odvajanje tekućine.
14.876,40 kn
Magnetski filtar MFSR
AkcijaZaliha

Magnetski filtar MFSR

Odvajanje od spremnika s radnimi tekućinama.
od 119,66 kn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija